Cyprus Programming Challenge by CCS (Cyprus Computer Society)

Το “Cyprus Programming Challenge” συν-διοργανώνεται από το Cyprus Computer Society και τοNeapolis University Pafos, με χορηγό τη  JetBrains Academy, στο πλαίσιο τις Ευρωπαικής Εβδομάδας  Κώδικα

Το Cyprus Programming Challenge καλωσορίζει μαθητές όλων των ηλικιών, αγκαλιάζοντας συμμετέχοντες με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Το πρωτάθλημα αποτελείται από δύο γύρους: τον προκριματικό και τον τελικό γύρο. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο πρωταθλήματα, ένα για μαθητές γυμνασίου και ένα για μαθητές λυκείου.

Προκριματικός γύρος (16 Οκτωβρίου - 10 Νοεμβρίου 2023)

Το ταξίδι ξεκινά με τον προκριματικό γύρο, ο οποίος διεξάγεται διαδικτυακά στην πλατφόρμα Codeforces από τις 16 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023. Οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν μια σχολαστικά σχεδιασμένη σειρά προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί για να αξιολογήσουν τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων και τις προγραμματιστικές τους δεξιότητες.

Τελικός γύρος (19 Νοεμβρίου 2023)

Για όσους προκριθούν από τον προκριματικό γύρο, τους περιμένει η απόλυτη πρόκληση στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στις 19 Νοεμβρίου 2023. Ο τελικός γύρος υπόσχεται έναν συναρπαστικό διά ζώσης διαγωνισμό, προσφέροντας σε αυτά τα νεαρά ταλέντα την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να αντιμετωπίσουν πιο σύνθετα προβλήματα και να σφυρηλατήσουν μόνιμες φιλίες. Στο τέλος της ημέρας, δεν είναι μόνο η νίκη - είναι η απόλαυση του ταξιδιού.

Οι δέκα πρώτοι συμμετέχοντες που θα επιδείξουν εξαιρετικές επιδόσεις στον τελικό γύρο θα λάβουν ειδικά βραβεία από την JetBrains.

Σύνδεσμος: https://ccs.org.cy/el/news/cyprus-programming-challenge-573