6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex

Προς Διευθύνσεις όλων των Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης 
Για δασκάλους/ες, καθηγητές/τριες Πληροφορικής, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας, εκπαιδευτές/τριες Μηχανικής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη ρομποτική, και μαθητές/τριες και γονείς.

Robotex Cyprus 2023 
6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex


To CCS διοργανώνει τον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2023.

Το Robotex Cyprus 23, που εγκρίθηκε από το ΥΠΑΝ, απευθύνεται σε μαθητές/τριες όλων των ηλικιών, φοιτητές/ τριες και ενήλικες.  Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στο Robotex International 2023 στην Εσθονία. 

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες με τη βοήθεια του/της εκπαιδευτικού, καλούνται να δημιουργήσουν ρομπότ για να διαγωνιστούν στις 20 διαφορετικές προκλήσεις της διοργάνωσης. 

Προκήρυξη
 
Νέες Προκλήσεις
Οι συναρπαστικές προκλήσεις sumo και line following, ράλλυ αυτοκινήτων folkrace, colour picking και firefighting εμπλουτίζονται φέτος με δύο νέους διαγωνισμούς: Drones & 3 Kg Sumo. Δείτε εδώ τους κανονισμούς και τις σημειώσεις που αφορούν στους νέους διαγωνισμούς.
 

Θέμα Ed.Robotics


Tο θέμα για το διαγωνισμό Educational Robotics ENGINO & LEGO που αφορά στην έκθεση ρομποτικών κατασκευών από  μαθητές δημοτικού θα είναι Τα ρομπότ για ένα πιο ασφαλή κόσμο!. Η ασφάλεια στο σπίτι, στο σχολείο, στην πόλη, στο δρόμο, στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες είναι ένα επίμαχο και επίκαιρο θέμα που αφορά όλους.

 
Ανοικτή Κατηγορία
Κτίζοντας στην περσινή επιτυχία όπου για πρώτη φορά προσφέρθηκε, οργανώνεται και φέτος η πρόκληση της εκπαιδευτικής ρομποτικής OPEN, με ανοικτό θέμα, όπου επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε συνδυασμού τύπων εξοπλισμού, αριθμού εγκεφάλων, κινητήρων, αισθητήρων και άλλων υλικών χωρίς περιορισμούς. 
 

Εγγραφές εκπαιδευτικών & διαγωνιζομένων


Εγγραφές στο διαγωνισμό γίνονται μόνο μέσω της ιστοσελίδας https://robotex.org.cy/ και υπεύθυνος/η για τη διαδικασία εγγραφών είναι ο/η εκπαιδευτικός της κάθε ομάδας που αν δεν έχει ήδη, θα πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στο σύστημα. 
Η διαδικασία των εγγραφών θα ξεκινήσει τη Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.

 
Δωρεάν Σεμινάρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών
Το CCS σε συνεργασία με τη Robo.cy διοργανώνει δύο εργαστήρια με τίτλο "Introduction to the World of Arduino".
Τα 3ωρα σεμινάρια που προσφέρονται δωρεάν, θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, στο εργαστήρι της Robo.com.cy στη Λευκωσία. Τα σεμινάρια  απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές ρομποτικής. 
 
Εγγραφές στα Σεμινάρια Arduino
 

Επικοινωνία


Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, στήριξη, δεκτές εισηγήσεις και σχόλια. Για πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Παπαμιλτιάδου στο τηλέφωνο 22340542 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Με εκτίμηση
από την ομάδα του CCS & Οργανωτική Επιτροπή Robotex Cyprus