Πρώτη θέση παγκύπρια στην κατηγορία των Λυκείων στην «SCYence Fair» (17 Απριλίου 2024)

Στις 17 Απριλίου 2024 διεξήχθη για 5η φορά από το The Cyprus Institute η «SCYence Fair», που είχε ως στόχο να αναδείξει την ευρηματικότητα νέων επιστημόνων από όλο το νησί. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και σε συνεργασία με τις Πρεσβείες των κρατών μελών της ΕΕ, υπό την αιγίδα της Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου, Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού. Συμμετείχαν περισσότερες από 60 μαθητικές ομάδες από 50+ σχολεία, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Την πρώτη θέση παγκύπρια στην κατηγορία των Λυκείων πέτυχε η ομάδα του σχολείου μας, την οποία αποτελούσαν οι: Κωνσταντίνος Κοκκοφίτης Α22, Κολοκοτρώνης Νεόφυτος Γ24, Ανδρεοπούλου Νάνσυ Γ23 και Μιχαήλ Ειρηναίος Β21, με την πρόταση «Water Smart School», υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Στέλιου Σεργίου. Βοήθησαν, επίσης, στη συγγραφή της μελέτης η Μαρία Δημητριάδη και η Ευφροσύνη Κάρμιου του Α23.

H μελέτη παρουσιάζει ένα καινοτόμο σύστημα διαχείρισης νερού που έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της λειψυδρίας και της ποιότητας του νερού. Μέσω της ολοκληρωμένης ενσωμάτωσης διαφορετικών πηγών νερού, όπως η βροχή, η υγρασία από τα κλιματιστικά και τα λύματα, το σύστημα στοχεύει σε μέγιστο χρησιμοποιήσιμο νερό με ελάχιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση των Smart Bottles με αισθητήρες υγρασίας επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της άρδευσης, προωθώντας την αποτελεσματική χρήση του νερού στη συντήρηση των φυτών.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον Καθηγητή τους! Κάνετε το σχολείο σας περήφανο!