• Αρχική
  • Δράσεις
  • Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες
  • Συμμετοχή των πιστοποιημένων Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο μας σε Σύνοδο Euroscola στο Στρασβούργο την 21η Μαρτίου 2024

Συμμετοχή των πιστοποιημένων Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο μας σε Σύνοδο Euroscola στο Στρασβούργο την 21η Μαρτίου 2024

Οι πιστοποιημένοι Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σχολείο μας, με συνοδό εκπαιδευτικό τη Φιλόλογο κ. Ελένη Γεωργίου, συμμετείχαν σε Σύνοδο Euroscola την 21η Μαρτίου 2024, με θέμα «A EUROPE OF EQUAL OPPORTUNITIES? THE EUROPEAN PARLIAMENT’S DEFENCE OF WOMEN’S RIGHTS AND GENDER EQUALITY». Εκεί είχαν την ευκαιρία, στο πρώτο μέρος της Συνόδου, μαζί με εκατοντάδες παιδιά από όλες τις χώρες τις ΕΕ, να θέσουν ερωτήματα στον πορτογάλο Ευρωβουλευτή João Albuquerque, και τον ειδικό για το θέμα κ. Henry Wasunt, ο οποίος εργάζεται στην Επιτροπή για τα δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων. Στη συνέχεια της Συνόδου τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες εργασίας συνέχισαν τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις πάνω στο κύριο θέμα αλλά και σε άλλα, που αφορούν το μέλλον της Ε.Ε., ενώ οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και συζήτησαν Η Σύνοδος έκλεισε αργά το απόγευμα, με τη βράβευση της ομάδας των εκπαιδευτικών που διακρίθηκαν σε πολύγλωσσο παιγνίδι ερωτήσεων με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ομάδα συμμετείχε και η δική μας συνοδός εκπαιδευτικός, μαζί με καθηγήτριες από Βέλγιο, Ισπανία και Φιλανδία.

Εκτός από τη συμμετοχή στη Σύνοδο Euroscola, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα κτήρια του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου έτυχε ξενάγησης και ενημέρωσης για τον ρόλο του Συμβουλίου, και να έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κ. Έμιλυ Σωτηρίου, η οποία εργάζεται δίπλα στον Κύπριο Ευρωδικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο που διέθεσε για να μας συναντήσει, ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις της.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού περιέλαβε επίσης ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, στον καθεδρικό ναό της Notre Dame, επισκέψεις στα τρία μουσεία του παλατιού Rohan, καθώς και στο Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης.

Με το εκπαιδευτικό ταξίδι μας στο Στρασβούργο έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο ένας κύκλος συνεργατικής μάθησης και δημιουργίας που ξεκίνησε πέρσι, με τη συμμετοχή των παιδιών του Σχολείου μας στο πρόγραμμα “Σχολείο - Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”. Την ομάδα των Πρεσβευτών μας αποτελούν οι: Θεοδούλου Σταματία Γ24, Μιχαήλ Ειρηναίος Β22, Μιχαήλ Ελίνα Γ22, Παντελής Νικόλαος Γ24, Πελοπίδα Μαρία Γ22, Σταύρου Στέφανος Β22, Στυλιανού Ειρήνη Γ31, Χαμπουρίδου Άννα Β22. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Βάσω Χατζηνικόλα, Ελένη Γεωργίου, Άννα-Μαρία Παύλου, Μαρία Φιλίππου. Μαζί μας στο ταξίδι, οι Πρεσβευτές από το European Ambassadors Acropolis Lyceum και το Λύκειο Λατσιών.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στο European Parliament Office in Cyprus - Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για την πραγματοποίηση του Προγράμματος, το οποίο προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στα παιδιά μας, που θα τα συντροφεύουν μια ζωή.
À bientôt Strasbourg!