Περίπατος στην εντός των τειχών Λευκωσία με διοργανωτή το Association for Historical Dialogue & Research (AHDR) - Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου (13.03.2024)

To B11 συμμετείχε σήμερα, στο πλαίσιο του μαθήματος των Νέων Ελληνικών, σε έναν εκπαιδευτικό περίπατο στην εντός των τειχών Λευκωσία, που διοργάνωσε το Association for Historical Dialogue & Research (AHDR) - Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου, με σκοπό να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της πόλης και των κοινοτήτων της.
Αφετηρία, το Σπίτι της Συνεργασίας απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας και τέρμα του περιπάτου το Μνημείο της Ελευθερίας, κοντά στην Αρχιεπισκοπή.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το περιβάλλον σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να μάθουν να αναγνωρίζουν τις αλλαγές στον χώρο και στον χρόνο, με σκοπό να συζητήσουν την έννοια της διαφορετικότητας και πώς αυτή αποτυπώνεται στο κτιστό περιβάλλον της πόλης.
Απώτερος στόχος, να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και των ανθρώπων που έζησαν και ζουν σε αυτήν. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο και τους Εκπαιδευτές / τις Εκπαιδεύτριες που οργάνωσαν και συντόνισαν τον χρήσιμο αυτό περίπατο, που άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλη την ομάδα του Λυκείου μας!